Ansvarsfull och hållbar leverantör

VÄLKOMMEN TILL TRADIFOOD

30 års erfarenhet med att följa en fransk tradition där kedjan mellan bra produktion och upplevelsen hos matgästen hänger ihop. Vi håller högsta nivå när det behövs, skapar enkla lösningar när det krävs.  Vi sätter stor vikt vid valet av våra leverantör. En bra råvara handlar om att ta ansvar för djurhållningen samt miljön. Ett välmående djur har tillräckligt med utrymme och få välbalanserat kost. Våra uppfödare hanterar djur på ett respektfullt sätt. 

OM OSS

Tradifood startades av Denis L’Orphelin som kom till Sverige från Frankrike 1978, trivdes här och började arbeta som kock på den legendariska restaurangen La Brochette. Han insåg snart att det saknades riktigt bra råvaror, speciellt inom området fågel. Han startade då Tradifood.

Eric Bouchet fick  en praktikplats på Tradifood. När det var dags att säga adjö nämnde Denis att om Eric i framtiden hade vägarna förbi, så kunde han ju “titta in”. Eric tog honom på orden och stod några veckor senare utanför kontoret med ambitionen att börja arbeta heltid på företaget.

Nu, efter snart 20 år i branschen, har Eric gått från att endast äta pasta till att vara en riktig konnässör inom matlagning och en verklig expert på fågel. Vill man veta varför det finns 40 kycklingraser i Frankrike och vad dessa heter, eller vilket vin som passar bäst med ripa, då är det Eric man ska prata med.